Saptamana 25 de sarcina

In a 25-a saptamana de sarcina copilul are 31 cm inaltime si 770 de grame. Parul bebelusului e si mai mare si tot creste, e acel languo despre care am mai amintit, e moale, fin, acopera tot corpul. Nasul simte mirosul si micutul poate sa miroasa lichidul amniotic in care e nevoit sa stea toata ziua.

Pielea sa e rozie, pentru ca are temperatura mare, vasele de sange micute sunt in formare fix sub piele si sunt pline de sange oxigenat. Urmeaza in curand dezvoltarea vaselor de sange si in plamani. Nasul, plamanii, narile functioneaza din aceasta saptamana de sarcina si se pregatesc sa primeasca si sa se obisnuiasca cu functiile lor, cu aerul, cu respiratia.

De acum ai palpitatii, pentru ca inima pompeaza prea mult sange, cu 50% mai mult, sangele are viteza de circulare mai mare cu 15%. Sanii si abdomenul sunt insuportabili, te mananca mereu, asta tot din cauza hormonilor si din cauza pielii intinse si deshidratate.

Burta e prea mare si nu mai dormi deloc bine, ai mari probleme cu somnul din saptamana a 25-a de sarcina. Bebe e foarte aproape de vezica si te mai si loveste fara sa vrea si asta se traduce prin urinari frecvente. Apare si congestia nazala iar, prea mult sange la nivelul nasului, sforaiturile noaptea, dar si nesuferitii de hemoroizi, niste vene din jurul anusului si din rect ce apar din cauza presiunii prea mari puse pe tractul digestiv.

Evita sa fii constipata si foloseste tot ce poti ca sa ai scaune cat mai moi, hidratate si usor de eliminat fara prea mult ajutor sau fara impingere mai puternica. Evita sa stai si prea mult pe toaleta si foloseste ori de cate ori e nevoie solutii pentru lubrifierea rectala, anala pentru eliminarea rapida a masei fecale cu o consistenta ceva mai tare. Fa miscare in continuare, ia vitaminele recomandate cu sfintenie, fa exercitii Kegel, poti sa stai si la soare, dar nu mult si doar cu lotiuni cu factor UV date bine pe piele.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.